zondag 30 oktober 2011

Mijn eerste blog bericht.

Mijn eerste bericht op mijn nieuwe blog.Vandaag voor het eerst een uur gelopen achter elkaar zonder aan het einde helemaal bekaf te zijn! Ik vond dit een mooie reden om dit blog te beginnen. Ik liep al een tijdje met het idee rond, maar vandaag eindelijk de stoute (hardloop)schoenen aangetrokken. Ik zal hier berichten plaatsen over waarom ik loop, waarom ik ben begonnen, wat mijn doelen zijn etc. Niet allemaal gelijk in mijn eerste bericht natuurlijk,  anders heb ik later niets meer te plaatsen.
Maar voor vandaag begon de dag lekker met een extra uurtje, de wintertijd is ingegaan. Manlief is met de kinderen naar het zwembad en moeders ging een uur lopen. Het was heerlijk. Ik heb een rondje rond de Reeuwijkse plas gelopen en het ging super. Het weer was heerlijk, misschien nog iets te warm voor een shirt met lange mouwen, maar ja, ik dacht het is wintertijd, dus een wintershirt aan.
Ik loop altijd met mijn Ipod op zodat ik lekker kan luister naar muziek terwijl ik loop. Maar mijn Ipod is gelinkt aan een sensor van Nike+, een heel leuk bedachte gadget die het lopen net even een tikkie leuker maakt! Ik stel mijn Ipod namelijk in op 60 minuten lopen en een dame vertelt mij elke 5 minuten dan hoe lang ik heb gelopen. Na 30 minuten vertelt ze aardig dat ik op de helft ben en daarna telt ze elke 5 minuten af. Waarna ze mij aan het eind feliciteert dat ik mijn doel van 60 minuten bereikt heb! Ook kan ik dan zien hoeveel kilometers ik heb gelopen en hoe hard en hoeveel calorieën ik daarbij heb verbrand. Jammer genoeg valt dat soms een beetje tegen. Vandaag had ik 8,6 kilometer gelopen (volgens mijn trainingsschema moest het een langzame duurloop zijn ) en 716 calorieën verbrand. OP zich zijn 716 calorieën een heleboel, maar niet als je gisteren een dagje op stap bent geweest met je man. En daarbij lekker geluncht hebt, kofiie met een muffin, een frappuccino bij Starbucks (net even gegoogled, 247 kilocalorie) en daarna nog uit eten en daarover zal ik nog maar niet beginnen.
Nu snap je waarom 716 calorieen een beetje tegen vallen, maar ja als ik niet was gaan lopen was de schade nog veel groter geweest.Nu zit ik nog een beetje uit te zweten, maar straks heerlijk onder de douche! En vandaag een beetje een balansdag houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.