vrijdag 4 november 2011

Trainen voor een halve marathon

Ja, ik ga het echt doen. Ik ben begonnen met een trainingsschema voor een halve marathon. Hoe ik 21.1 kilometer ga volbrengen weet ik nog niet, maar als ik mijn schema goed blijf volgen, moet het toch gaan lukken. Toen ik net begon met hardlopen dacht ik ook niet ooit een 10 kilometer te kunnen lopen en dat is uiteindelijk toch ook gelukt.En door het hier te melden wil ik mijn voornemen een echt doel maken. Het is niet meer vrijblijvend, nee, ik moet echt gaan trainen en doorzetten.

Maar goed vandaag stond op mijn schema een 8 kilometer loop. In dribbeltempo, oftewel rond de 9 minuten per kilometer! Nou ben ik helemaal geen snelle loper, maar 9 minuten per kilometer is bijna wandeltempo! Er stond nog bij als dit te snel is mag het ook langzamer! Nog langzamer, dan val ik om. Het trainingschema is van Asics, dus het zal echt wel goed zijn, maar ik heb toch maar iets sneller gelopen. De eerste 6 kilometer rond de 7.15 min/km en de laatste 2 kilometer rond de 7 minuten. En wat was het heerlijk. Ik heb genoten van het lopen en de rust om me heen (behalve dan de muziek van mijn Ipod)

Ik kwam dit shirt tegen op een site en misschien ga ik hem eens bestellen, als ik de halve heb gehaald. Jammer genoeg is het alleen in miles en niet in kilometers, maar de strekking blijft hetzelfde.

3 opmerkingen:

 1. hey,

  vertrouw op jezelf en je kunnen dan heb je de helft al gewonnen!
  zet hem op en hou vol. hoe lang kun je trainen voordat je gaat lopen?
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Heleen, de halve marathon is op 5 februari. Dat lijkt ver weg, maar is toch weer sneller dan je denkt! Sterkte en liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk, een kledingmakende vrouw die ook van hardlopen houdt. Ik las je andere blog, maar omdat ik zelf ook veel loop, ga ik dit blog ook zeker lezen. Ik heb het afgelopen half jaar 3 keer per week getraind maar dat werd me toch echt te gek. De afgelopen weken maar 1 keer per week door vakantie, verbouwing en ziek zijn, maar ik wil nu zeker weer twee keer per week gaan trainen. Veel succes met het trainen voor de halve marathon. Die intentie heb ik zelf niet, ik loop vooral voor de conditie en om op gewicht te blijven.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.