maandag 11 juni 2012

Verslag Ladies Run

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: Ik heb mijn doel niet gehaald! Jammer genoeg niet onder het uur gelopen, er zelfs "dik" boven gelopen, maar het zat er gewoon niet in. Ik was wel even teleurgesteld, want in theorie kon het gewoon niet mis gaan, maar ja de realiteit was anders.
We gingen vol enthousiasme naar Ahoy. Het was er gezellig en we hebben lekker rondgekeken op de Ladies Fair. Ik heb nog een mooi shirt gescoord bij hiphardlopen dus ik was helemaal blij. Een longsleeve, daar kon ik er nog wel eentje van gebruiken. Dus die ligt nu voorlopig in de kast te wachten tot het weer wat kouder gaat worden.
Na de bekende warming up (ik heb geen talent voor dit soort dingen, als de groep naar rechts gaat, ga ik naar links) konden we gaan lopen. Ik had mij voorgenomen om met een snelheid van 5.50/km van start te gaan en dit vast te houden of als ik me goed voelde een negative split te lopen, en te versnellen naar 5.40/km. Normaal gesproken moet ik bij een wedstrijd mezelf toespreken me niet gek te laten maken en te snel van start te gaan door met iedereen mee te lopen, maar gisteren was dit niet nodig. Het was zo druk dat je niet lekker kon lopen de eerste kilometers. Je moest constant zigzaggen om mensen heen, versnellen dan weer inhouden, versnellen etc. Daardoor waren de eerste kilometers iets te langzaam. Niets wat ik nog niet kon goed maken in de volgende kilometers, normaal gesproken, maar gisteren wilde het niet meer lukken.
Waar het aan lag? Geen idee! Misschien de warmte, of toch door de verkoudheid, ik weet het niet. Na een kilometer of 6 wist ik dat onder het uur me niet meer ging lukken en toen heb ik me er maar bij neer gelegd. Ondertussen had ik tintelende, slapende voeten en besloot ik om eventjes te wandelen. Maar heel even, genoeg om weer wat gevoel in mijn voeten te krijgen. Vanaf dat punt heb ik nog wel mijn best gedaan, maar ben niet meer voluit gegaan. Uiteindelijk finishte ik in 1.02.10. Geen PR, maar ik ben niet ontevreden of teleurgesteld. Ik weet dat ik mijn best gedaan heb en er komt wel weer een andere wedstrijd om onder het uur te lopen.

 Hier is de fantastische finishfoto! Ik sta er op, rechts achter de mevrouw in het roze shirtje (haha, je viel gisteren pas op als je geen roze shirtje aanhad) die haar armen omhoog heeft.

Al met al hebben we een hele leuke dag gehad en ik denk dat ik volgend jaar weer mee doe, want het heeft echt wel wat om met zoveel roze shirtjes, euh ik bedoel dames te lopen.

 

4 opmerkingen:

 1. Well done on your run!!!! How cool does everyone look in Pink?!?!

  Its always frustrating when your race plan doesn't come together especially when its out of your control (like an over crowded start!) but it looks like you had heaps of fun :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd Renate met je Ladiesrun! You did it again!

  Ik ken het frustratiegevoel en ook de reactie (vaak van niet lopers) dat je niet altijd een PR kunt lopen etc. Het was erg warm en druk zondag. Ik heb gekeken naar de 5 km waar mijn buurvrouw startte. Altijd bij die grote evenementen is het lastig om te starten. Omdat je niet in het gewenste/geplande tempo kunt starten verlies je energie en aan de frustratie daarover en het zigzaggen, zoeken en de onzekerheid of je het wel haalt binnen je geplande tijd. Probeer een keer een kleinschaliger loopje als je echt voor een PR gaat en geniet gewoon van zo'n event als Pink Ribbon, want het geeft toch wel kippenvel die doorkomst door Ahoy of niet?

  Keep running, maar even wat rustiger nu!

  groetjes,

  Dorothé
  http://djaktief.wordpress.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik sluit me helemaal bij Dorothé aan. Zo'n race is zo anders dan de kleinschalige races of je eigen trainingen thuis....er zijn zoveel factoren die je pr in de weg staan. Gewoon genieten maar van het event!
  Al die roze shirtjes vind ik super om te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Krijg nou wat, kom ik mezelf toch tegen :-) Ik ben die mevrouw in het roze shirtje ( ;-) ) vooraan. 7963 staat er op mijn buik. Grappig. Het was inderdaad druk bij de start en best warm. Maar ik vond het een heel leuk evenement.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.