zaterdag 9 juni 2012

Ladies run

Ik moet echt mijn blog beter gaan bijhouden, want mijn laatste blogpost was alweer lange geleden. Mijn sensor van mijn Nike+ was toen leeg en ik had net mijn Garmin aangeschaft. En wat ben ik blij daarmee. Het is echt een geweldige gadget! Natuurlijk moet je het lopen nog wel zelf doen, maar het is zo leuk om na je loopje alle technische gegevens terug te kunnen kijken op je computer.Het trainen met een hartslagmeter bevalt ook goed. Ik vind het super om te zien dat mijn hartslag (soms) lager is dan een tijdje geleden bij een bepaalde snelheid, ofwel mijn conditie verbetert!
Ik ben flink op snelheid aan het trainen. Niet echt mijn favoriete onderdeel van het hardlopen, maar ja  het heet niet voor niets HARD lopen, dus het is toch wel nodig. Sinds een maand of twee train ik bij de recreantengroep van de atletiekvereniging. Ik vind het erg leuk om te doen en je werkt trainingen af die ik alleen echt niet zou doen. In een groep push je jezelf ook net wat meer, dan dat ik zou doen als ik alleen een interval training zou doen.We trainen ook niet alleen op de baan, hoewel ik dat wel heerlijk vind want niets loopt zo lekker als een kunststofbaan. Vlakbij de atletiekbaan ligt een geluidswal die de stad van de snelweg scheidt en daar loop je op houtsnipper paden en er zijn kleine heuveltjes. Kortom afwisselend genoeg voor nog meer leuke tempotrainingen.
 

20 mei heb ik samen met mijn loopmaatje Marloes meegedaan aan de Marikenloop. Al jaren wilde ik daar aan meedoen, maar het kwam er nooit van en nu zijn we samen gegaan. We lopen elke week samen zo'n 10 kilometer op de zondagochtend, maar nu was het voor haar een eerste wedstrijd. Het was die dag voor het eerst bloed heet en de week ervoor was ze nog geopereerd en had dus nog de narcose in haar benen zitten bij wijze van spreken. Maar ze deed het fantastisch. Ze had het loodzwaar, maar ging toch door. Maar wat vooral goed was dat ze wel luisterde naar haar lichaam. Op een gegeven moment kreeg ze trillende benen en tintelingen en toen was ze slim genoeg om te gaan wandelen tot het weer ging. Hoeveel vrouwen we langs de kant van de weg aan het infuus hebben gezien..... Ongelooflijk! Ik vind het echt wel lekker om alles te geven en diep te gaan, maar zo diep dat ik alle waarschuwingstekens van mijn lichaam negeer toch echt niet.
Ik heb genoten van de omgeving tijdens de Marikenloop, (Marloes wat minder) en heb mij nu ingeschreven voor de zevenheuvelenloop in November. Die loop is van dezelfde organisatie en in dezelfde omgeving (alleen wat meer heuvels). Ik moet nu dus wat heuveltraining gaan toevoegen, een paar flinke bruggen gaan opzoeken dus, want veel heuvels zijn hier niet!

Vandaag ga ik met 3 andere dames (waaronder weer Marloes, haha de bikkel heeft zich niet laten afschrikken door de Marikenloop) de Ladies Run doen in Rotterdam. Liep ik 20 mei voor de sfeer en gezelligheid, nu wil ik echt mijn PR gaan verbeteren. Ik wil nu eindelijk mijn 10 km onder het uur lopen! De laatste keer was mijn tijd 1.00.51, dus ik hoef niet veel tijd eraf te schaven om onder het uur te komen. Ik ben alleen al een week snipverkouden en dus niet topfit. Beetje slecht getimed, die verkoudheid, zeker als je bedenkt dat ik afgelopen winter geen 1 keer ziek of verkouden ben geweest, dan verwacht je in de lente/zomer toch geen verkoudheid meer? Nou ja ik ga gewoon mijn best doen en alles geven wat ik in me heb (ben alleen niet van plan aan een infuus te moeten) en natuurlijk gewoon genieten.
Ik heb ook veel zin in de Ladies Fair die erbij is met mijn favoriete hardloop winkel hiphardlopen!
Niet een al te dikke portemonnee meenemen dus.... 
4 opmerkingen:

 1. Ik ben benieuwd! Wat je schrijft over de mensen aan het infus, dat heb ik vandaag ook gezien. Veel deelnemers die zich helemaal stuklopen en afgevoerd moeten worden, soms al na 7 km.

  Ik ben ook benieuwd naar je tijdsverbetering door de andere training. Zelf loop ik de 10 k net onder het uur, maar op de langere afstanden zak ik naar een 9k gem. per uur. Ik denk dat het leuker is om dat sneller te kunnen, ga dus ook eens nadenken over andere trainingsvormen.


  Hoop dat je een mooie race hebt gehad vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zou je toch moeten lukken om onder het uur te lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi Renate,

  Nou dacht ik dat ik een reactie bij je achter had gelaten van de week, maar die is nog niet doorgekomen of moet nog gemodereerd worden.

  Ik keek vandaag nog even om te weten hoe het in Rotterdam was gegaan. Ik was alleen supporter voor een buurvrouw en dochter die de 5 km deden. Hun eerste loopje.

  groetjes,

  Dorothé
  http://djaktief.wordpress.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Dorothe,

   Bedankt voor je berichtje. Ik heb geen eerder reactie gezien hoor, vreemd. Rotterdam viel een beetje tegen qua prestatie, maar we hebben wel een leuke dag gehad verder. Ik ga nu mijn verslag maken van gisteren. Het staat er zo op.....

   Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.