vrijdag 20 april 2012

Help mijn sensor is alweer leeg!

Ik loop altijd met Nike+ en mijn Ipod. De sensor op mijn schoen staat in verbinding met mijn Ipod en registreert hoe ver en hoe hard ik loop. Een geweldig apparaatje en maakt het lopen net even wat leuker. Elke kilometer zegt een aardige mevrouw tegen me hoeveel ik  heb gelopen en halverwege geeft ze door dat ik op de helft ben en vanaf dat moment gaat ze aftellen. Het werkt niet met GPS maar is redelijk accuraat. 
Pas liep ik een 10 kilometer wedstrijd en gaf die aan dat ik 9.88 kilometer had gelopen. Ik neem aan dat de afstand van de wedstrijd nauwkeurig was gemeten, dus mijn sensor zal er wel iets vanaf zitten.

Het enige nadeel is alleen dat de batterij van de sensor maar zo'n 800 kilometer meegaat. En de slimmeriken bij Nike hebben hem ook nog eens zo gemaakt dat je de batterij niet kan vervangen (er staan op you tube wel filmpjes hoe je het kan doen, maar bij ons lukte het niet, de sensor was definitief overleden nadat wij het geprobeerd hadden). Het sensortje kan je los kopen voor 30 euro.
 Zo'n half jaartje geleden was mijn batterij dus leeg en heb ik een nieuwe aangeschaft. Ik liep nog niet zoveel in die tijd (lees: ik liep meer niet dan wel) en ik had al 4 jaar met deze gedaan. Maar ja, nu is die dus na 6 maanden al leeg en dat klopt ook wel want sinds ik mijn nieuwe sensor aangeschaft  heb, heb ik gemiddeld tussen de 110 en 120 kilometer per maand gelopen, dus zo'n 800km. Tja, dan moet je toch wel heel vaak zo'n sensor vervangen.

Nou had ik al in mijn hoofd om voor mijn verjaardag een Garmin te vragen. Ik wil namelijk ook graag met een hartslagband gaan trainen en een Garmin is gewoon gaaf, punt! Dus wat doe je dan? Ga je nog een nieuwe sensor aanschaffen voor een paar maandjes of alvast een voorschot nemen op je verjaardagscadeau?  Je voelt hem al! Ik heb gisteren een Garmin besteld! YEAH! Ik lig nu voor de brievenbus, want hij wordt vandaag al geleverd (als het goed is) Ik zou eigenlijk vanochtend gaan hardlopen, maar dat doe ik maar vanavond, hopelijk met mijn Garmin. Als ik uit kan vogelen hoe die werkt, want volgens mij is het best ingewikkeld allemaal, maar dat komt vanzelf wel.
Dit is hem dan, de Garmin 410. Kan ik eindelijk eens zien hoe hoog mijn hartslag is tijdens het trainen (waarschijnlijk veel te hoog). Je kan er ook allemaal workouts in zetten. Intervaltrainigen enzo, hij geeft dan piepjes als de minuut voorbij is en wanneer je weer snel moet etc. Je hoeft zelf dus helemaal niet meer na te denken, het rennen moet je dan alleen wel nog zelf doen. Ik zal het straks allemaal gaan beleven en zal binnenkort laten weten hoe die bevalt.

4 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Hoi Roelien,
   Hij is echt gaaf. Hij is net binnen en ligt nu aan de lader, maar ik ben nu al enthousiast! Als ik zo snel de handleiding doorlees kan die echt handige dingen, dus ben heel erg benieuwd hoe die zal zijn in de praktijk. Wordt vervolgd....

   Verwijderen
 2. Thanks for your kind words. I am glad to hear it gets easier!!!

  Oh I am so excited for you! I am the biggest Garmin fan because the day I got my Garmin running really changed for me. I fell in love with it. I especially love Garmin Connect and spend hours analysing my stats and graphs. I found the "Bezzle" a little hard to get use to at first but after a few runs I could use it with my eyes shut.

  After a couple runs with it you will be an addict too and will be wearing this T-shirt:

  https://www.onemoremilerunning.com/women-39-s-and-men-39-s-short-sleeve-crew-neck-tech-/if-you-see-me-collapse-short-sleeve-crew-tech/prod_757.html?ccUser=1ihj0jtm8uaof4t30tdag6js96

  Enjoy your new toy!

  Jenelle :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi Renate,

  Ik heb ook een Garmin, maar een oudere want die heeft een groter display. Anders kan ik het onderweg niet lezen. Er zijn platforms waar je vragen kunt stellen als je er niet uitkomt met je handleiding. Ik loop wel af en toe bewust zonder om te kunnen blijven voelen hoe hard mijn tempo is en om contact met mijn lijf te blijven houden.

  Veel plezier ermee.
  Groetjes,
  Dorothé
  http://djaktief.wordpress.com

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.