zaterdag 24 maart 2012

Tempotraining

Ik merk dat ik het fijn vind om elke keer nieuwe wedstrijden in het vooruitzicht te hebben, zodat ik een doel heb om voor te trainen. Ik wil graag met een schema lopen en naar iets toe werken. Mijn volgende grote doel is de halve marathon van Amsterdam op 21 oktober. Het is nog even vooruit, dus ik heb nog ruim de tijd.

Toen ik trainde voor de CPC was ik vooral bezig met meer kilometers maken om de 21 kilometers te kunnen halen. Nu wil ik vooral gaan trainen om sneller te worden. Ik blijf 1 keer in de week een lange duurloop doen, om de kilometers in mijn benen te houden, maar verder ga ik mij meer richten op tempo training. Het enige nadeel is dat ik dat niet echt leuk vind. Ik vind het zoveel fijner om een lekker lang stuk te lopen in een rustig tempo. Maar ja, daar wordt je niet echt sneller van, dus deze week stond er een interval training op het schema en een snelle 5 kilometer. Voor de tweede keer in mijn "hardloopcarrière" is het mij gelukt de 5 km onder de 30 minuten te lopen. 29.36 minuten om precies te zijn. Mijn hoop is dat als ik maar genoeg op tempo train, dat op een dag dat snelle tempo mijn rustige duurloop tempo zal worden. Voor de halve van Amsterdam wil ik dan ook mijn tijd op de halve marathon ruimschoots gaan verbeteren. De CPC liep ik in 2.18 uur. Ik hoop rond de 2 uur uit te gaan komen, best ambitieus vind ik zelf, maar ik heb ook nog ruim een half jaar de tijd.

4 opmerkingen:

 1. 18 minuten er van af is idd.. erg ambitieus! Veel succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb precies hetzelfde....kan sinds vrijdag de 21k lopen (doe er 2 uur en 20 min. over), maar moet/wil nu op snelheid gaan trainen en dat vind ik helemaal niks aan....

  Mijn doel is ook om de HM in 2 uur te doen, maar dat is ambitieus lees ik hier boven...

  Succes en groet Roelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Renate,

   Tempolopen moet je leren. Vergelijk het met een van je eerste schema's die gingen toch ook niet vanzelf. Verder is fartlek een tussenvorm waarbij je je door de omgeving laat inspireren om een stukje harder of rustiger te doen. Je kunt ook met jezelf afspreken dat je 5x een versnelling loopt. Hoe lang maakt niet uit, maar je probeert 5x je tempo te verhogen en als je er genoeg van hebt ga je weer in je lekkere tempo. Het is goed dat je ambitieus bent, maar het moet wel leuk blijven, want daarom ben je toch begonnen met rennen!

   groetjes,
   Dorothé
   http://djaktief.wordpress.com

   Verwijderen
 3. Hallo.

  Ich lese Ihr Blog. Ich muss "Google" übersetzen zu verwenden, um deine Beiträge zu lesen und das zu schreiben, aber es ist die Mühe wert.

  Ich tue das gleiche wie du im Moment und Ausbildung für Geschwindigkeit und Abstand nicht. Es ist schwer, in Ausbildung zu passen mit einem kleinen Baby, damit ich konzentriere mich jetzt auf "Qualität" nicht "Menge". Hoffentlich funktioniert das für uns beide.

  Viel Glück mit Ihrem Training für Amsterdam. Ich freue mich auf das Lesen alles darüber.

  Jenelle

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.