donderdag 1 maart 2012

Even een update

Het is veel te lang gelden dat ik iets gepost heb op mijn blog. Ik kreeg al op mijn kop van manlief toen hij zag dat mijn laatste post van 31 december was. Dus hier komt het:
De training voor de halve marathon liep keurig volgens schema. Ondanks de onderbreking door mijn gebroken elleboog kon ik de training snel weer oppakken en had ik mij opgegeven voor de Groenhovenloop op 5 februari. De lange duurlopen gingen heerlijk. Het voelde fantastisch om 18 kilometer te kunnen lopen. Je krijgt daar echt een enorme kick van. Maar toen kwam de kou en 2 dagen voor de halve marathon ging het sneeuwen. Hierdoor besloot de organisatie van de loop om de halve marathon af te lasten. Ik baalde enorm, maar was stiekem ook wel opgelucht want ik zag er wel tegen op om 21 kilometer te lopen bij -5. Maar ja, wel zonde van al het trainen, dus ging ik op zoek naar een alternatief. En dat werd de CPC (city pier city loop in Den Haag).
Op 11 maart is het zover. Dan hoop ik mijn eerste halve marathon te lopen. Ik heb er veel zin in, maar begin al wel een beetje zenuwachtig te worden. Ik weet dat ik genoeg getraind heb en het zal er wel een beetje bij horen, dat je aan jezelf gaat twijfelen.
Afgelopen zondag heb ik mijn laatste lange duurloop gehad van 18 km. Nu is de tapering begonnen en zijn de km aardig teruggeschroefd. Nog 9 dagen geduld en dan hoop ik een enorm gave dag te hebben.

2 opmerkingen:

 1. je kunt het!!!! en wat zul je trots zijn dat het je gelukt is. ik duim voor je, zet hem op en slaap goed de komende 2 nachten!

  liefs heleen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Renate,

  Ik zit nu precies in hetzelfde schuitje als jij toen. Over 10 dagen loop ik mijn eerste halve marathon (10 juni Amersfoort). Mijn laatste lange duurloop deed ik afgelopen vrijdag (19.5 k) en nu doe ik het rustiger aan (ben ook een beetje moe om de één of andere reden). Ik sta te springen om tips, wat deed jij de laatste week? hoeveel liep je en hoe vaak, wat at je?
  Heb je zin en tijd om me te antwoorden, heel graag...groet Roelien

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.